17 elokuuta 2017

Hernepestopasta


Törmäsin Soppa365:n instatilillä herkullisen näköiseen pasta-annokseen, ja päätinkin kokeilla sitä heti! Pasta kuulosti ja näytti sen verran houkuttelevalta, että oli pakko juosta saman tien kauppaan hakemaan aineita.

En muuten ole koskaan aiemmin tehnyt pestoa itse, vaikkakin perus vihreää ja punaista pestoa tulee käytettyä ruuanlaitossa viikoittain. Hernepesto sen sijaan oli uusi tuttavuus omassa pestomaailmassani, ja voi että miten helppoa sen tekeminen oli. Hernepesto sopi hyvin pastan joukkoon, mutta voisin kuvitella sen toimivan hyvin myös esimerkiksi kasvishampparien välissä (täytyypä kokeilla).


Alkuperäinen ohje täältä. Yksinkertaistin sitruunaöljyn, mutta muuten ainekset alkuperäisestä ohjeesta.

Hernepestopastaa ja paahdettua pekonia

Pastaa
Pekonia

Hernepesto:
200 g pakasteherneitä
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 dl parmesaanilastuja
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunan mehua (vast. 1/2 sitruunaa)
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
loraus pastan keitinvettä

Valmiin pastan päälle:
Oliiviöljyä
Sitruunan mehua
Basilikanlehtiä
Parmesaania

1. Laita pasta keittymään ja pekonit paahtumaan pannulle keskilämmöllä. Pekonin saa paahtaa rapeaksi.
2. Mittaa sulatetut herneet sekä muut peston ainekset (pastan keitinvettä lukuunottamatta) kulhoon, ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tahmaa tarvittaessa lorauksella pastan keitinvettä.
3. Sekoita pasta ja pesto keskenään, sekä lisää pekoni. Pastan päälle voit lisätä vielä lorauksen oliiviöljyä, puristaa hieman sitruunan mehua sekä koristella basilikanlehdillä ja parmesaanilastuilla.


Käytin muuten tässä pastana loput spelttipastapussistani.
Mielestäni spelttipasta on mukavan maukasta verrattuna perus vehnäpastaan, joten kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti