20 elokuuta 2017

Luonnontieteellinen museo

Laiskan lauantain jälkeen tarvitsimme tälle sunnuntaille jotain "kehittävää" tekemistä, ja päätimme suunnata Luonnontieteelliseen museoon sivistämään itseämme. Ja mikäs sen kehittävämpää, kuin viettää iltapäivä täytettyjen eläinten keskellä, heh.. Oikeasti museossa oli kyllä niin paljon katseltavaa ja opittavaa, että siellä olisi voinut viettää pari päivää - aluksi jaksoimme hyvin lukea kaikki eri esihistoriallisista aikakausista ja fossiileista kertovat tekstit, mutta loppujen lopuksi keskittyminen riitti enää täytettyjen otusten ilmeille repeilyyn.

Luonnontieteellisen museon viisi pysyvää näyttelyä ovat Suomen luonto, Maailman luonto, Elämän historia, Luut kertovat ja Muutosta ilmassa. Lisäksi museossa on rakennuksen värikkäästä historiasta kertova Kirahveja kimnaasissa -näyttely. Museo on auki tiistaista sunnuntaihin ja se sijaitsee Helsingin keskustassa, Eduskuntatalon takana.










Tämä hieman jo nuupahtaneen näköinen leijona oli ilmeisesti peräisin museon alkuperäisestä kokoelmasta 1920-luvulta. Kieltomerkistä huolimatta oli moni rohkea museovieras tainnut hipelöidä sen nenänvartta.

Voin suositella Luonnontieteellisessä museossa käyntiä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita maapallon historiasta, kasveista ja eläimistä. Lisäksi facebookin "Paskasti täytetyt eläimet" -sivuston fanit saattavat löytää jotain iloa museon kokoelmista. Suurin osa eläimistä oli toki edustavia, mutta muutama poikkeuskin mahtui mukaan meitä ilostuttamaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti