10 elokuuta 2017

Resepti: valkopapu-aurinkokuivattu tomaatti -levite

Nyt löytyi helppo, nopea ja ravintorikas levitteen ohje, jota suosittelen kaikkien ennakkoluulottomasti kokeilemaan. Itse en aina ole ollut papujen suurin ystävä, mutta viimeisen muutaman vuoden sisällä olen oppinut jopa tykkäämään niistä. Vaikka pavut eivät kuuluisi normaalisti suosikkeihin, suosittelen silti antamaan mahdollisuuden tälle ohjeelle :) Valkopavut ovat hyvin neutraalin makuisia, joten papukammoinenkin saattaa yllättyä positiivisesti!

Mitä tulee levitteen ravintorikkauteen, niin siitä löytyy ainakin proteiinia, hitaita hiilihydraatteja, hyviä rasvoja (oliiviöljystä ja auringonkukansiemenistä), sekä rautaa ja kuituja. Huomattavasti parempi vaihtoehto leivän päälle, kuin vaikka voi.

Alkuperäinen ohje on peräisin Chocochili-blogista.



Valkopapu-aurinkokuivattu tomaatti -levite:

- 1 tölkki/pakkaus kypsiä valkoisia papuja
- 3 rkl auringonkukansiemeniä
- noin 8 isoa aurinkokuivattua tomaattia
- kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
- 2 rkl oliiviöljyä
- tilkka sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria

Kokoa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi. Maista suola ja lisää tarvittaessa. Säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.


Uskomattoman helppoa, eikö totta! Tämän jaksaa vääntää vaikka heti töiden jälkeen välipalaksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti